Pris Status Antal
Kurdsvenska Akademikerföreningen anordnar stödgala för flyktingar i Kurdistan 190 SEKfinns
2014-11-29 19:00 Insläpp klockan 18:00
Filadelfiakyrkan, St Eriksplan, Stockholm
Förköpet är över, om eventet inte är slutsålt säljs biljetter i dörren.

Med anledning av den senaste humanitära katastrofen i Shengal och Kobane i Kurdistan kommer vi, i Kurdsvenska Akademikerföreningen, anordna en stödgala för de hundratusentals människor som har tvingats fly undan IS (Islamiska statens) attacker. Flyktingarna är i akut behov av hjälp då det råder brist på kläder, mat, medicin, sjukvårdsutrustning för läkare på plats, samt drägligt boende. Den stundande övergången till vinter kommer att förvärra situationen i flyktinglägren och kylan kommer att utgöra ett stort hot för de redan sårbara flyktingarna, i synnerhet för de sjuka, äldre och barn som utgör en stor del i flyktinglägren.

I dagsläget har olika sorters insamlingar gjorts, men dessa inte är tillräckliga för att tillgodose det akuta behovet av hjälp, och därför krävs det ytterligare insatser för att hjälpa de drabbade. Med anledning av detta anordnar Kurdsvenska akademikerföreningen en galakväll med temat Hållbart Hjälparbete och hoppas på detta sätt kunna samla in pengar till de behövande.

Till galan har vi, förutom en rad artister och talare, bjudit in ”Kurdiska Läkarsällskapet i Sverige” och ”Kurdiska Röda Halvmånen”. Det är två hjälporganisationer som finns på plats mellan flyktingarna och gör en otroligt viktig insats för att förbättra situationen för flyktingarna.

Vi hoppas att du vill vara delaktiga i de humanitära katastrofinsatserna genom att närvara på stödgalan

Du kan betala med Swish, VISA och MasterCard